Beton tisztítása – olaj szennyeződés eltávolítása erőfeszítés nélkül

Beton tisztítása – olaj szennyeződés eltávolítása erőfeszítés nélkül

Bizony a beton felületek takarítása igencsak strapás, ugye? Hiszen a beton igencsak durva, némileg be is szívja a szennyeződést, szemben mondjuk más burkolatokkal.

Ahol a legtipikusabb szennyező az olaj és ráadásul még beton felületek is vannak (például műhelyek, garázsok, kültéri parkolók , beállók), a rémes olajos szennyeződéstől való megszabadulás kész rémálom tud lenni, ha nincsen megfelelő tisztítószerünk hozzá!

Gyakorlatilag csakis a tisztítószer erején áll vagy bukik a siker, mivel a gépekből, motorokból kifolyó olajat nem tudod bármilyen tisztítószerel eltávolítani.

Milyen jó lenne könnyedén megtisztítani az olajos, olajsaras felületeket.

Megoldás a beton tisztításra

Olajos, olajcseppes betonfelületek tisztítása:

A Brilliance Ipari tisztítószerrel még 0 oC környékén is 1:5 – 1:10-es hígításban az olajfoltok eltávolíthatók a betonról. 10 perces hatásidő után a beszivárgott foltot is eltávolítja.

A tisztítást lehet végezni:

  1. Kefével – kézi erővel
  2. Egytárcsás súrológéppel
  3. Magasnyomású berendezéssel

A beton tisztítása nem könnyű, főleg, amikor az autóból az olaj a térkőre, beton felületre csöpög, mert az beszívódik és nehéz eltávolítani. Legalábbis egy átlagos tisztítószerrel.

Olajsaras felület tisztítása:

Régi üzemekben vagy nagyon régen takarított padozatú gépműhelyekben találkozhatunk megkeményesett olajsaras, akár több centis olajos lerakódásokkal. Ezek eltávolítása igazi rémálom tud lenni vagy egyszerűen lehetetlen, ezért sokszor neki sem áll senki.

Azonban a Brilliance Ipari tisztítószerrel ez is megoldható. Töményen vagy 1:1-ben hígítva a megkeményedett olajsarat be kell áztatni, egyenletesen eloszlatni a felületen. Majd úgyhagyni órákra. A szer hagy dolgozzon, addig is lehet sok mindent csinálni, de a nagyon lehetetlennek tűnő olajsaras, gépzsíros, szinte beton keménységűre összeállt szennyeződéseken hagyhatjuk egy éjszakán át is hatni az Iparit.

A hatásidő leteltével még a legkeményebb olajsaras “bevonat”, amin eddig szikrázott a leejtett csavarkulcs, most könnyen megadja magát és egy lapát segítségével felhámozható a beton felületről az olajsár, hiszen eddigre már felpuhult.

Hoztunk néhány példát a beton tisztítására

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Product added successful
0