Miért fontos a vízelőkészítés, azaz a vízlágyítás?

Miért fontos a vízelőkészítés, azaz a vízlágyítás?

A vízelőkészítés nagyon fontos a gépi mosogatás kapcsán. Legtöbbször ezt egyszerűen vízlágyításnak nevezzük, de tudni kell, ugyan arról van szó. 

Miért fontos a vízelőkészítés, azaz a vízlágyítás?

Minél keményebb a víz, annál több tisztítószerre van szükségünk. Hiszen a vízben lévő fémionok, a tisztító hatást lerontják. Amíg a szervezetünknek jó a Magnézium és Kalcium ion tartalma a víznek (vízkő), addig a mosogatás esetében kimondottan hátrányos. Ez a vízkő a poharakon, edényeken kicsapódik és annak ellenére, hogy tiszta koszosnak tűnik.

Mindegy milyen mosogatószert vagy öblítőt használunk, amennyiben a vízlágyítás nem megoldott a mosogatás végeredménye nem lesz tökéletes.

Hogyan lehet elérni a tökéletesen tiszta, csillogó poharakat, eszközöket?

A legjobb megoldás az automata regenerálású vízlágyító, de vannak kézi megoldások is. Ezekről tudni kell, hogy hetente legalább kétszer sóval fel kell tölteni és regenerálni szükséges. Nem érdemes megvárni, hogy a poharakon látszódjanak a vízcseppek.

A regenerálást egyszerű tengeri sóval is megoldhatjuk, ami tartalmaz tapadásgátlót, de nem tartalmaz jódot! De lehet külön erre a célra gyártott sót is használni.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Product added successful
0