Réz és fémtisztító – varázsold újjá a fényevesztett fémtárgyakat!

Réz és fémtisztító – varázsold újjá a fényevesztett fémtárgyakat!

Örököltél a nagyitól, esetleg a fiókban találtál néhány régi fémtárgyat, netán a (keleti) dísztárgyak és antik csecsebecsék rajongója vagy, illetve rézkilincs vagy rézküszöb van a lakásban? Akkor szükséged lesz egy megbízható réz és fémtisztítóra!

A fémtárgyak igazán tartósak, szemet gyönyörködtetően fényesek és egy modern lakásban is megvan a helyük. Mennyivel jobb egy tündöklő, míves karcokkal és mintákkal ékesített sárgaréz vázába tenni az illatozó vágott virágot, mint egy dísztelen, mindenkinek-az-van “svéd” típusúba, nem igaz?

Azonban a fém egy idő után korrodálódik (a vas például rozsdásodik), vagyis a levegő páratartalmának következtében elveszíti fényét, és besötétedik. Az ezüstön fekete réteg képződik, míg a vörösréz zöldes árnyalatú lesz, úgynevezett patina képződik rajta. Biztosan sokszor hallottad már a kifejezést, hogy valami “patinás”, ha arra akartak utalni, hogy egy intézmény, például egy egyetem, igencsak régi és tiszteletreméltó. Most már tudod, hogy a patina nem más, mint oxidálódott vörösréz. (Gondolj csak a budapesti épületek tetejére, melyek mint zöld színűek – az bizony patina!).

Szerencsére nem kell a szekrény sötétjébe süllyesztened a besötétült, fényüket veszett fémtárgyakat, ugyani speciális réz- és fémtisztító segítségével teljesen újjá varázsolhatod őket!

Legyen bármilyen rémes állapotban is az adott szobor, váza, mozsár vagy gyertyatartó, a Brilliance réz és fémtisztító könnyedén megbírkózik vele.

Bizonyítéknak álljon itt néhány fotó, amit egyik kedves vásárlónk küldött

Termékünk ráadásul a krómozott felületeket (mint a vízcsap) sem bántja, így bátran használhatod ilyen felületekre is, nem kell félned attól, hogy elveszítik fényüket és foltosak vagy karcosak lesznek. Viszont ezüst tárgyak tisztítására a Réz és fémtisztító nem alkalmas, erre egy külön, erre a célra való termékünket ajánljuk.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Product added successful
0