Fertőtlenítés

Kérdések és válaszok

Benned is felmerült fertőtlenítéssel kapcsolatos kérdés. Nem tudod, mely felületen használd termékeinket. Adagolással problémáid adódtak. Küld be kérdésedet és pár nap múlva szakértőnk segítségével megjelenítjük a kérdésedre a választ ezen az oldalon.

Eddig kapott és megválaszolt kérdéseink:

 1. WC ülőkét is szükséges fertőtleníteni? Ha igen, hogyan?
 2. Papagáj ketrecét és játékait (fa játékok, fonalak, fonalcsomók) kezelhetem fertőtlenítő szerrel?
 3. A billentyűzetet és egeret fertőtleníthetem a Brilliance Klóros tisztítószer szuperkoncentrátummal?
 4. Ivóvizes tartályt hogyan tudom fertőtleníteni?
 5. Mi a véleményetek az ecettel való fertőtlenítésről?
 6. A kád fertőtlenítésére melyik terméket javasoljátok?
 7. Mi a különbség a Brilliance fertőtlenítő és a szokványos boltban kapható fertőtlenítők között? Miért válasszam a Brilliance-t, miben jobb?
 8. Hogyan tisztítsam és fertőtlenítsem az autó klimáját?
 9. Ha a klóros tisztítószerrel takarítok, érdemes kesztyűt húzni, marja a bőrömet, ha véletlenül rácsöppen?
 10. Kézfertőtlenítő használata előtt vagy után kezet kell mosni?
 11. Melyik fertőtlenítő ajánlott otthoni körülmények között?
 12. Melyik kézfertőtlenítőt javasoljátok otthoni használatra?
 13. Otthoni körülmények között milyen esetben érdemes kézfertőtlenítőt használni? Például, miután tisztába tettem a legkisebb gyereket, érdemes?
 14. Kertészkedés után szükséges a kézfertőtlenítés?
 15. Mi a különbség a Speeder Professional és a sima Brilliance penészölő között?
 16. A Brilliance penészölő alkalmazható hűtőszekrény penésztelenítésére?
 17. Műanyag dobozba belepenészedett az élelmiszer. Ezt penészölővel tisztíthatom?
 18. Nem vizes helyiségben használható a Brilliance penészölő?
 19. Hypo: milyen típusú felületre nem használhatom?
 20. Milyen gyakorisággal érdemes a fürdőszoba általános fertőtlenítését elvégeznem?
 21. Konyhapultot mivel fertőtlenítsek?
 22. Élelmiszerrel érintkező felületek tisztítása gyorsfertőtlenővel vagy alkoholos fertőtlenítőszerrel?
 23. Miért gyorsfertőtlenítő a Brilliance Gyorsfertőtlenítő, mert gyors a hatása vagy az alkalmazása?

WC ülőkét is szükséges fertőtleníteni? Ha igen, hogyan?

Igen a Wc ülőkét is szükséges fertőtleníteni, legyen az otthon, vendéglátó egységben vagy egy intézményben. Erre a célra a Brilliance Alkoholos fertőtlenítőszert tudjuk ajánlani, mert a a felületről elpárolog, így szermaradvány nem marad utána és így elkerülhető az, hogy valaki beleül egy vegyszerfoltba. Ez a következő lépésekben könnyedén elvégezhető:

  1. Fúllyuk be a WC deszkát alkoholos fertőtlenítővel
  2. Egy WC papír segítségével töröljük át majd,
  3. Fújjuk be újra és hagyjuk elpárologni, nincs más teendő.

Így a felület 100%-osan biztonságos és fertőtlenített.

Papagáj ketrecét és játékait (fa játékok, fonalak, fonalcsomók) kezelhetem fertőtlenítő szerrel? (A papagáj ürüléke után szeretnék fertőtleníteni)

Az ürülék feltakarítása után a Brilliance Alkoholos fertőtlenítőt tudjuk ajánlani erre a célra, mind a ketrecben, mind bútoron vagy a padlón. A papagájt akkor engedjük vissza ketrecébe amikor a fertőtlenítőszer elpárolgott, a felület száraz.

A billentyűzetet és egeret fertőtleníthetem a Brilliance klóros fertőtlenítőszerrel?

A billenytyűzetet nem szabad klóros vagy fehérítő, de még vízbázisú tisztítószerrel sem megtisztítani, fertőtleníteni, mert az elektromos eszköz elromlik. A legfontosabb, hogy ne igyunk és ne együnk laptop vagy billentyűzet felett vagy a közelében. A munka az munka a táplálkozás az táplálkozás, nem árt, ha a kettő el van különítve, így nagyon sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. De a házi kedvenceket és a kisgyerekeket sem szabad a masina közelébe engedni. Amit javaslok, hogy valami puha rongyra fújjunk egy kevés Brilliance Alkoholos fertőtlenítőt, ne tocsogjon a rongy, éppen csak legyen nedves tőle, mint egy popsitörlő. Aztán ezzel a ruhával áttörölhető a billentyűzet felülete. Az gyorsan elpárolog és nem folyhat a gombok közé. Amennyiben régi már a billentyűzet, kopott a felirat a dörzsöléstől tovább kophat ez nem a tisztítószer hibája.

Ivóvizes tartályt hogyan tudom fertőtleníteni?

Erre a célra a Brilliance Gépi mosogatószert tudom ajánlani 1:25-ös arányban. Hagyjuk a folyadékot a tartályban 20 percig, majd alaposan öblítsük ki, akkor jó, ha már a klórszag nem érezhető. A tisztítószer nem habzik így fontos ellenőrizni szaglással, hogy sikerült-e tökéletesen az öblítés.

Mi a véleményetek az ecettel való fertőtlenítésről?

A háztartásban elfogadható lehet, de vannak hátrányai a kellemetlen szagán kívűl.

  1. Megmarhatja a felületet, korrozív hatású fémekre
  2. Nem minden felületre és szennyeződésre jó
  3. Nincsen hatásvizsgálat mögötte azaz nem tesztelt, hogy milyen ecet, milyen hígításban mit fog lefertőtleníteni, míg egy biocid engedéllyel rendelkező fertőtlenítőszer esetében ez nem fordulhat elő.

Tehát ha az a cél, hogy valóban fertőtlenítve legyen a felület az ecet biztosan nem alkalmas erre.

A kád fertőtlenítésére melyik terméket javasoljátok?

Akril és zománcozott kád esetében is több termék alkalmas erre a célra:

  1. Brilliance Klóros tisztítószer Szuperkoncentrátum, ez még a felületet is szépen letisztítja kifehéríti, de valaki vagy elviseli vagy nem a klórszagot.
  2. Brilliance Alkoholos fertőtlenítő, előtte meg kell tisztítani valamilyen tisztítószerrel, pl.: Brilliance Vízkőoldó és tisztítószerrel vagy zománc esetében Brilliance Általános tisztítószerrel a felületet. Aztán elpárolog.

Mi a különbség a Brilliance fertőtlenítő és a szokványos boltban kapható fertőtlenítők között? Miért válasszam a Brilliance-t, miben jobb?

A Brilliance Klóros tisztítószer Szuperkoncentrátum töményebb. (a Domestos-t kiszedtem!)

Hogyan tisztítsam és fertőtlenítsem az autó klímáját?

A Brilliance Gyorsfertőtlenítő jó lehet erre, én úgy csináltam, hogy egyszerűen a szellőzőbe belefújtam belőle a habosító szórófej segítségével. Utána hagytam 5 perc hatásidőt majd alaposan, a legmagasabb fokozaton kiszellőztettem az autót. Ez nem aerosolos termék de így sokkal olcsóbb és környezetkímélőbb is a megoldás. Abban az esetben nem ajánljuk, ha az autó műszerfala házilag berhelve volt mert akkor nemkívánatos helyekre folyhat a folyadék.

Ha a klóros tisztítószerrel takarítok, érdemes kesztyűt húzni, marja a bőrömet, ha véletlenül rácsöppen?

Jobb, ha kesztyűt húz az ember takarítás közben, ez nem a Klóros tisztítószerünk specialitása, minden olyan tisztítószer, ami drasztikusan oldja a zsírt gumikesztyű szükséges a használatakor. Amennyiben mégis rácsöppen az ember kezére pánikra semmi ok, egy papírtörlővel le kell törölni és bő vízzel lemosni.

Kézfertőtlenítő használata előtt vagy után kezet kell mosni?

Attól függ melyik termékről beszélünk. Amennyiben koszos a kezünk, akkor a Brilliance Fertőtlenítős kéztisztító esetében nem szükséges, hiszen a termék tisztít, de az At Hand esetében viszont igen, mert ez a termék csak fertőtlenít.

Melyik fertőtlenítő ajánlott otthoni körülmények között?

  1. Brilliance Alkoholos Fertőtlenítő a szilárd, mosható felületek fertőtlenítésére, kisebb szennyeződéseket el is távolít, konyhapult, gyerekjátékok, WC deszka, továbbá minden szilárd mosható felületre.
  2. Brilliance Fertőtlenítős mosogató és tisztítószer. Nem csak mosogatásra hanem felület fertőtlenítésre is nagyon jól használharó a konyhában vagy felmosásra. Ez nem egy agresszív anyag, így biztonságosan használható.
  3. Brilliance Klóros Tisztítószer Szuperkoncentrátum, WC tisztításra és penészölésre vízes helységekben.

Melyik kézfertőtlenítőt javasoljátok otthoni használatra?

AtHand és előtte szappanos kézmosás, de néha az sem szükséges főként, ha nem olyan koszos a kezünk. Az AtHandet azért merjük ajánlani, mert nem tartalmaz triklozánt és tirklokarbánt. (Ez a két alapanyag az utóbbi időkben nagy aggodalmakra adott okot.)

Otthoni körülmények között milyen esetben érdemes kézfertőtlenítőt használni? Például, miután tisztába tettem a legkisebb gyereket, érdemes?

Alapvetően otthoni környezetben az alapos szappanos kézmosás nagyon fontos, ha hazaérkezik az ember és az AtHand is nagyon jó szolgálatot tud tenni. Otthoni környezetben a kézfertőtlenítés nem annyira fontos, mert mindenkinek a szervezete hozzászokik az otthoni mikroorganizmusokhoz. Ez főként szokás kérdése és hogy hogyan érzi jobban magát valaki. Egy influenza járvány idején is nagyon hasznos a kézmosás és az AtHand.

Kertészkedés után szükséges a kézfertőtlenítés?

Nem hiszem, egyszerűen alaposan kezet kell mosni munka után. De ez is szokás kérdése, ettől függetlenül lehet használni, ha valakit ez megnyugtat.

Mi a különbség a Speeder Professional és a sima Brilliance penészölő között?

A csomagolása. Más piacra készült, így a flakonje eltér.

A Brilliance penészölő alkalmazható hűtőszekrény penésztelenítésére?

Igen, abban az esetben, ha a hűtő teljesen ki van pakolva és le van olvasztva.

Műanyag dobozba belepenészedett az élelmiszer. Ezt penészölővel tisztíthatom?

Nem szükséges. Ki kell mosni egy mosogatószerrel és vagy Gépi mosogatószerrel, mosogatógépben.

Nem vizes helyiségben használható a Brilliance penészölő? Például olyan falon, amit egyszer ért víz és emiatt bepenészedett.

Amennyiben egyszer ért egy felületet víz, attól az még nem penészedik be! A penész akkor jelenik meg amennyiben annak a helységnek, falszakasznak a relatív páratartalma 60% fölé emelkedik ezt okozhatja hőhíd is. A penészölővel a penész eltávolítható, de a festés nem biztos, hogy megmenekül, főleg ha vízbázisú, de addig fog előjönni újra és újra a penész, amíg a helység relatív páratartalma nincsen beállítva 60% alá (jobb az 50%) vagy a hőhíd nincsen megszüntetve.

Hypo: milyen típusú felületre nem használhatom?

Főként fémekre még ha azok festettek is. Amennyiben nem víz- és lúgálló  felület, illetve ha nem bírja a fehérítést a felület.

Milyen gyakorisággal érdemes a fürdőszoba általános fertőtlenítését elvégeznem?

Alapvetően hetente érdemes kitakarítani a napi egyszerűbb takarítások mellett, ilyenkor szóba kerülhet a fertőtlenítés is ez érvényes a fürdőszobára WC-re és konyhára is.

Konyhapultot mivel fertőtlenítsek?

Főként Brilliance Alkoholos fertőtlenítővel, mert az maradék nélkül elpárolog.

Élelmiszerrel érintkező felületek tisztítása gyorsfertőtlenővel vagy alkoholos fertőtlenítőszerrel?

Lehet mindkettővel csak a Gyorsfertőtlenítő után alapos tisztavízes öblítést kell végezni.

Miért gyorsfertőtlenítő a Brilliance Gyorsfertőtlenítő, mert gyors a hatása vagy az alkalmazása?

A hatása is gyors és az alkalmazása egyszerű, így nem kell hígítani és ezért lett a neve gyorsfertőtlenítő. 

Küld be kérdésedet!

Pár nap múlva szakértőink segítségével megjelenítjük a kérdésedre a választ ezen az oldalon.

Product added successful
0