Zsíroldás

Kérdések és válaszok

Benned is felmerült zsíroldással kapcsolatos kérdés. Nem tudod, mely felületen használd termékeinket. Adagolással problémáid adódtak. Küld be kérdésedet és pár nap múlva szakértőnk segítségével megjelenítjük a kérdésedre a választ ezen az oldalon.

Eddig kapott és megválaszolt kérdéseink:

 1. Mitől hideg vagy meleg egy zsíroldó?
 2. Mi a különbség a koncentrátum és a szuperkoncentrátum között?
 3. Többen írták, hogy fontos a szuperkoncentrátum mellé flakont is vásárolni, miért?
 4. A Brilliance zsíroldónak miért nincs szúrós szaga használat közben?
 5. Fritőz tisztítása során mire figyeljek oda?
 6. Kerámialapos tűzhely tisztítására megfelelő a Brilliance zsíroldó?
 7. Hogyan tudom gyorsan zsírtalanítani az étterem elszívó berendezését?
 8. Valóban elegendő az edények alján odaégett szennyeződés letisztítására 5-10 percet várni?
 9. Hogyan tisztítsam le az odaragadt zsírt a csempéről?
 10. Az étterem konyhájában rengeteg zsíros edény keletkezik, ráadásul ezek gyakran le is égnek. Mivel tudom gyorsan eltüntetni a szennyeződéseket?
 11. Mivel tisztítsam le a palacsintasütőt, hogy ne kelljen dörzsölni?
 12. Hogyan tudom eltüntetni a korábban lecsöpögött, odaszáradt zsírfoltot az étterem konyhájában?
 13. A konyhában hogyan tudok gyorsan és biztonságosan felmosni? A tisztaság különösen fontos gyermekeim mellett!
 14. Lehet-e káros hatása a szervezetre termékük, hogy nem mossák le a helyet/edényt megfelelően vízzel, és így tisztítószer maradványok maradnak rajta?
 15. Mely iparágakban használható a leghatékonyabban a Brilliance ipari tisztítószer?
 16. Mit tegyek, ha a Brilliance Ipari tisztítószertől ragacsos lett a felület?
 17. A Brilliance ipari tisztítószerből miért nincs koncentrátum és szuperkoncentrátum?
 18. Nem lenne hatékonyabb a Brilliance ipari tisztítószer habzó kivitelben?

Mitől hideg vagy meleg egy zsíroldó?

A meleg az mindig javítja a tisztítási hatást. A hideg zsíroldó attól hideg, hogy nem kell felmelegíteni, hogy leoldja a zsírokat. Konkrétan azt sugallja, hogy olyan jó minőségű, olyan erős a zsíroldó képessége, hogy még hidegen is elbánik a szennyeződésekkel. A hideg zsíroldó még a fél éves maradványokkal is elbánik! 

Mi a különbség a koncentrátum és a szuperkoncentrátum között?

A Brilliance® többféle termékeit forgalmazza szuperkoncentrátum, koncentrátum és felhasználásra kész változatokban. A szuperkoncentrátum nagyon magas hatóanyagtartalmat jelent, de még a koncentrátum is sokkal töményebb, mint ami általánosan kaphatók. Sokszor fontos lehet, hogy tömény vegyszer álljon rendelkezésre, mivel kevesebb a raktározási szükséglet és arányaiban így a leggazdaságosabb, hiszen ilyenkor kevesebb vizet szállítunk. Természetesen, amennyiben nem áll rendelkezésre olyan szakképzett, megbízható munkaerő, akire rá lehetne bízni a tisztítószerek hígítását a pazarlás elkerülése végett hasznosabb lehet egy felhasználásra kész változat.

Ebben a témában ajánlott bejegyzéseink:

Többen írták, hogy fontos a szuperkoncentrátum mellé szórófejes flakont is vásárolni, miért?

Azért fontos a szuperkoncentrátum és a koncentrátum mellé hígítós flakont is vásárolni, mivel így pontosan lehet a tisztítószert behígítani és biztonságosabb is a tárolása. Tapasztalat, hogy amikor nincsen kéznél megfelelő hígítási eszköz, akár élelmiszeres üvegekbe poharakba történik a hígítás és az nagyon balesetveszélyes. Nem szabad elbagatelizálni ennek a veszélyét! Továbbá a hígítós flakonokon a termék saját címkéje szerepel, így akár több hónap után is tudható, hogy mi található abban a flakonban és biztosak lehetünk benne, hogy mondjuk az erős lúg nem marja szét, mint például a PET palackot.

Kapcsolódó cikkünk a témában: Három pozitív tulajdonság, amiért a Brilliance szórófejes flakon biztosan szeretni fogod! 

A Brilliance zsíroldónak miért nincs szúrós szaga használat közben?

Ennek két oka is van, az egyik, hogy habosítós szórófejjel forgalmazzuk, ráadásul nem tartalmaz oldószereket, amik természetesen könnyítik a hatást, de nem kímélik a felhasználó egészségét. A Brilliance® zsíroldók sokkal modernebb összetételűek, így olyan hatékonyak, mint oldószeres vetélytársaik viszont nem fullasztanak használat közben.

Fritőz tisztítása során mire figyeljek oda?

Fritőz tisztításakor ügyeljünk a hőfokra, semmiféleképpen ne forrjon fel az oldat tisztítás közben, azaz tökéletesen elegendő 80 fokra melegíteni. Továbbá a hígításra kell odafigyelni, 5 literenként 2 dl Brilliance® Üzemi Zsíroldó szuperkoncentrátum szükséges, ami megfelel 4dl koncentrátumnak.

Kapcsolódó bejegyzéseink: Odaégett zsíros fritőz tisztítása extra gyorsan

Kerámialapos tűzhely tisztítására megfelelő a Brilliance zsíroldó?

Kerámialapos tűzhely tisztítására tökéletesen megfelelő a Brilliance üzemi zsíroldó szuperkoncentrátum 1:5-ben hígítva (ami megfelel a koncentrátum 1:2-es és a felhasználásra kész verziónak).

Hogyan tudom gyorsan zsírtalanítani az étterem elszívó berendezését?

Az Brilliance® Üzemi zsíroldó 1:5-ös hígításával, (ami megfelel a koncentrátum 1:2-es és a felhasználásra kész verziónak) egyszerűen befújjuk az elszívó részeit. Amennyiben ezek kiszerelhető nagykonyhai alkatrészek, akkor 5 perc hatásidő után nincsen semmi más dolgunk, mint meleg vízzel leöblíteni. Az esetek többségében ez elegendő és dörzsölni sem szükséges, természetesen ez függ attól is, hogy az elszívó rendszeresen volt e takarítva vagy akár hónapok óta nem foglalkoztak vele.

Vége az odaégett zsírnak és a költséges elszívó rács tisztításának!

Valóban elegendő az edények alján odaégett szennyeződés letisztítására 5 - 10 percet várni?

Igen elegendő, azonban ezt lehet gyorsítani, amennyiben az edényt felmelegítjük 80 fokra.

Kapcsolódó bejegyzéseink a témában: Tizenkét évnyi zsírt és kormot gyűrt le a Brilliance Üzemi Zsíroldó Szuperkoncentrátum!

Hogyan tisztítsam le az odaragadt zsírt a csempéről?

A gáztűzhely melletti falon a csempe ragad a zsírtól, hiába próbálkoztál tűzhelytisztítóval, nem jött le. Az Üzemi zsíroldóval le fog jönni! A következő opciókból tud választani: Üzemi zsíroldó szupkoncentrátum + hígítós flakon …  Üzemi zsíroldó koncentrátum + hígítós flakonÜzemi zsíroldó felhasználásra kész verzió … 

Az étterem konyhájában rengeteg zsíros edény keletkezik, ráadásul ezek gyakran le is égnek. Mivel tudom gyorsan eltüntetni a szennyeződéseket?

Amennyiben ráégett szennyződésről beszélünk az Üzemi Zsíroldó a megoldás. Ha gyorsítani szeretne a hatásán az edényt fel lehet melegíteni, de figyelni kell, hogy ne legyen melegebb 80 oC-nál. A következő opciókból választhat: Üzemi zsíroldó szupkoncentrátum + hígítós flakon …  20 literes  üzemi zsíroldó szuperkoncentrátum… Üzemi zsíroldó koncentrátum (literes) + hígítós flakonÜzemi zsíroldó felhasználásra kész verzió 750 ml …  5 literes utántöltő … 

Kapcsolódó bejegyzéseink:

Mivel tisztítsam le palacsintasütőt, hogy ne kelljen dörzsölni?

Attól függ, hogy milyen palacsinatsütőről beszélünk az anyagát tekintve. Amennyiben teflon, akkor nem szabad lúgos anyagokat használni rá, mert a Teflon tartalmaz alumíniumot, amit a lúg kimar a szerkezetéből és konkrétan leoldja a teflonréteget a sütőről. Ebben az esetben valamelyik mosogatószer a legmegfelelőbb: Lehetőségek: https://tisztitoszer.hu/kategoria/mosogatoszer/

Amennyiben vas a palacsinasütő, akkor sem ajánlatos erős zsíroldót használni, mert odaég utána a sima fém felületre a palacsinta. Ezért a fentebb említett mosogatószerek kiválóan alkalmasak a megtisztításukra. Amennyiben mégis le szeretné szedni az odaégett zsírt a felületről az Üzemi zsíroldó használata után az első alkalommal egy kis olajat rá kell égetni a felületre, ami már megakadályozza a palacsinta leégését. Opciók: https://tisztitoszer.hu/kategoria/zsiroldo/

Kapcsolódó bejegyzésünk: Palacsintasütő tisztítása és fertőtlenítése

Az étterem konyháján kész rémálom egy felmosás, mivel a zsír lecsöpög, és le is ragad! Hogyan tudom eltüntetni a korábban lecsöpögött, odaszáradt zsírfoltot?

Fontos tudni ebben az esetben, hogy tálalókonyháról van szó vagy főző konyháról. Amennyiben tálalókonyha akkor először a vízkőoldó és tisztítószerrel kell felmosni 1:5-ös hígítással. Ennek az az oka, hogy a tálaló konyhákban sok a víz így a szennyeződés egyfajta zsír + vízkő + zsír + vízkő…stb. lesz. A vízkőoldóval a szennyeződés rétegekből kioldjuk a vízkövet és így a zsír is feljön. Ezért nem hatásos az ilyen helyeken csak egy zsíroldót használni. Vízkőoldó termékeink: https://tisztitoszer.hu/kategoria/vizkooldo-es-szanitertisztito/

Amennyiben főző konyháról beszélünk ott az Üzemi zsíroldó valemelyik változata lesz a célravezető: https://tisztitoszer.hu/kategoria/zsiroldo/

GYES-en lévő anyuka vagyok, 2 kicsi gyerekem van, ezért a lehető legkevesebb időt szánnám a takarításra. A konyhában hogyan tudok gyorsan és biztonságosan felmosni? A tisztaság különösen fontos gyermekek mellett!

Erre a célra otthonra a legalkalmasabb valamelyik alkoholos felmosószer. Gyorsan és csíkmentesen szárad, így nem kell vele bíbelődni. Alkoholos felmosó virág illat liretes …  Alkoholos felmosó gumibogyó …

A felületek fertőtlenítéásére pedig tudom ajánlani az Alkoholos fertőtlenítőt. Ez a termék fertőtlenít majd utána maradék nélkül elpárolog, így nem hagy maga után vegyszer-maradékokat a konyhai felületeken és szinte minden tisztítható és fertőtleníthető vele, legyen az INOX, üveg, műanyag vagy kő, de még fa felületen is kiváló. Alkoholos fertőtlenítő 750 ml …

Lehet-e káros hatása a szervezetre termékük, hogy nem mossák le a helyet/edényt megfelelően vízzel, és így tisztítószer maradványok maradnak rajta?

A tisztítószereket minden esetben, ha a felület élelmiszerrel érintkezik alaposan le kell öblíteni. A Brilliance Alkoholos fertőtlenítő kivételével mert az a megfelelő idő elteltével maradéktalanul elpárolog. 
A tisztítószer maradványok lehetnek maró, irritatív vagy ártalmas hatásúak. Természetesen ettől nem kell megijedni, mint ahogy a mosogatás is öblítéssel és csepegtetéssel végződik úgy egy edényt vagy a sütőt is ki kell öblíteni zsíroldás után tiszta vízzel.

Mely iparágakban használható a leghatékonyabban a Brilliance ipari tisztítószer?

Ott ahol ásványi olajokat zsírokat kell eltávolítani a felületről.

Mit tegyek, ha a Brilliance ipari tisztítószertől ragacsos lett a felület?

Bő vízzel le kell öblíteni. Ha nem a túladagolástól ragacsos, hanem mert feloldott valamit az öblítés után újabb tisztítást kell végezni vele.

A Brilliance Ipari tisztítószerből miért nincs koncentrátum és szuperkoncentrátum?

A jelenlegi a szuperkoncentrátumnak megfelelő, nem árulok el nagy titkot, hogy lesz koncentrátum változata is.

Nem lenne hatékonyabb a Brilliance ipari tisztítószer habzó kivitelben?

Nem lenne hatékonyabb, mert így használható gépben is. A hatását nem befolyásolja a fékezett habzás, mivel nem habzásgátlóval van ez megoldva, így nem rosszabb a hatása. Egyszerűen olyan az összetétele, hogy összeesik a habja 1:200-ban ezt fash habnak is hívják.

Küld be kérdésedet!

Pár nap múlva szakértőink segítségével megjelenítjük a kérdésedre a választ ezen az oldalon.

Zsíroldás hatékonyan – tisztítási tanácsaink

Tizenkét évnyi zsírt és kormot gyűrt le a Brilliance Üzemi Zsíroldó Szuperkoncentrátum!

Minden háziasszonynak megvan a maga kedvenc serpenyője, melyeket természetesen éttermekben és egyéb vendéglátóipari egységekben is előszeretettel alkalmaznak.. A sok éven át tartó használat ugyanakkor hajlamos nyomot hagyni ezeken a termékeken is, és tapasztalataink azt mutatják, hogy a sokszorosan odaégett, régóta használt tepsik és edények azok, amelyeknél a bolti tisztítószerek már látványosan feladják a harcot. Épp ezért örömmel fogadtuk, mikor egy ügyfelünk azzal keresett meg, kíváncsiságból leteszteli, vajon mire képes a Brilliance Üzemi Zsíroldó  Szuperkoncentrátuma kedvenc, több mint egy évtizede használt serpenyőjén

bővebben

Zsíroldás a vendéglátóiparban – csináld hatékonyan!

Legyen szó sütödékről, kifőzdékről, éttermekről, üzemi konyhákról, naponta százaknak megtömni a hasát nem egyszerű feladat. A vendégek elégedettségét, bizalmát elnyerni megfelelő alapanyagok és személyzet nélkül lehetetlen. De van még egy nagyon fontos tényező, a tisztaság. A konyhai munka pedig kosszal jár. A zsír fröcsög, folyik és nyomot hagy mindenen, amivel érintkezik.

bővebben

Odaégett zsíros tepsi tisztítása extra gyorsan!

Vendéglátóhelyeken, éttermekben mindennapos kihívás az odaégett zsíros edények, tepsik tisztítása. Neked is eleged van az állandó vakargatásból, áztatásból, és abból, hogy rengeteg pénzt, illetve energiádat veszi el? Szeretnél gyorsabb megoldást találni a zsíroldásra ?

bővebben

Hideg és meleg zsíroldó termékek, melyek otthoni és ipari környezetben is maximálisan kiszolgálják az igényeid!

Beleuntál, hogy túl sok időt és energiát pazarolsz el a tepsik, az asztallapok vagy épp a padló tisztítására?

Válaszd a Brilliance multifunkciós zsíroldó termékeit, és hagyd, hogy az ipari erő dolgozzon helyetted!

A konyhai munka mindig kosszal jár. A zsír fröcsög, folyik és nyomot hagy mindenen, amivel érintkezik. Sőt, rá is ég a meleg részekre, és ez hosszabb idő után megkeményedik. A takarítás pedig nem mindig egyszerű, pláne az olyan helyeken, mint amilyenek az elszívók, a melegítő zsámolyok, a tűzhelyek, a sütők és a kemencék különböző alkatrészei.

Mégis, érdemes minél hamarabb nekikezdeni a zsíroldásnak, hiszen a megkeményedett zsírréteget sokkal nehezebb megbontani, és jellemzően csak rengeteg súrolással, kapargatással lehet felszedni a “lefagyott” réteget. Pontosabban a legtöbb tisztítószer mellette erre van szükség, ám szerencsére léteznek olyan minőségi zsíroldó termékek is, amik hideg és meleg felületen is képesek kapargatás nélkül is megtisztítani a kezelt felületet.

Product added successful
0